ostoksilla

5 varoitusmerkkiä siitä, että lapsesi tarvitsee silmälasit

Monet lapset saattavat olla liian nuoria edes tietämään, mikä optikko on, ennen kuin heidän on alettava käyttää silmälaseja. Lapsi ei koskaan vain paljasta tarvitsevansa silmälaseja, joten usein vanhempien tehtävänä on havaita tietyt varoitusmerkit. Tässä on viisi varoitusmerkkiä siitä, että lapsesi saattaa tarvita silmälaseja.

1. Päänsärkyä

Yksi yleisimmistä näkövamman oireista on päänsärky. Vaikka vanhemmat yhdistävät kuivumisen oikein useimpien päänsärkyjen puhkeamiseen, silmäongelmat ovat toinen yleinen laukaisin. Hyvin usein lapset, joilla on silmävaurioita, kärsivät vain yhdestä silmästä. Tämä johtaa siihen, että he käyttävät pääasiassa vain yhtä silmää, mikä johtaa silmien rasitukseen ja päänsärkyyn. Jos lapsesi kärsii toistuvista päänsäryistä, tämä on riittävä syy viedä hänet optikolle ja tarkastaa näkönsä.

2. Yhden silmän peittäminen

Lapset voivat vaistomaisesti tietää, että heidän toinen silmänsä toimii paremmin kuin toinen. Itse asiassa jokaisella on yksi hallitseva silmä. Saadaksesi selville, kumpi se on, työnnä molemmat etusormesi eteesi ja kohdista ne. Sulje toinen silmä, sitten toinen. Huomaat, että etusormesi ovat kohdakkain vain, kun toinen silmäsi on auki ja toinen kiinni. Se on hallitseva silmäsi. Lapset usein peittävät ei-dominoivan silmänsä lukiessaan tai katsoessaan televisiota saadakseen selkeämmän kuvan. Se on varma varoitusmerkki, jota kannattaa varoa.

3. Siristelee

Silittäminen toimii, koska se päästää vähemmän valoa verkkokalvon takaosaan. Koska kuva on pienempi, ihmiset, joilla on huono näkö, huomaavat, että silmät siristellen antaa heille tilapäisen lisäyksen tarkkuuteen ja selkeyteen. Jos lapsesi siristelee, hän todennäköisesti tekee niin, koska hänen näkönsä on huono. Vanhempana sinun pitäisi tutkia tämä välittömästi.

4. Toistuva silmien hankaus

Jos lapsesi hieroo silmiään, tämä voi olla varoitusmerkki useista ongelmista, ei vain silmäongelmista. Yksinkertaisin selitys on, että lapsesi kärsii silmien väsymisestä. Tämä osoittaa, että heidän näkönsä voi olla heikko, mutta se riippuu tietyistä tekijöistä, kuten heidän iästään ja siitä, kuinka kauan he ovat tehneet tiettyjä tehtäviä, kuten lukemisen. Voit esimerkiksi odottaa silmien väsymistä pitkän lukujakson jälkeen. Vaihtoehtoisesti hankautumiseen voi olla lääketieteellinen syy. Sidekalvotulehdus voi myös aiheuttaa näköongelmia ja johtaa siihen, että lapset hierovat silmiään. Jos olet epävarma, on parasta olla varma ja testata lapsesi näkö.

5. Sormien käyttäminen sanojen osoittamiseen niiden lukemisen aikana

Melkein kaikki lapset osoittavat sanoja oppiessaan lukemaan, mikä tarkoittaa, että tämä ei aina ole varoitusmerkki huonosta näköstä. Itse asiassa jopa teini-ikäiset ja aikuiset, jotka oppivat lukemaan nopeasti, käyttävät visuaalista osoitinta, kuten kynää, auttaakseen silmiään keskittymään. Jotkut korjaamattomat näköongelmat, kuten amblyopia, voivat johtaa siihen, että lapset käyttävät sormiaan sanojen osoittamiseen lukiessaan. Jos lapsesi tekee tämän, hän saattaa nähdä sanojen olevan melko lähellä toisiaan. Sormen käyttäminen auttaa heitä tunnistamaan sanoja. Lasten optometristi auttaa selvittämään heidän näön kunnon.

Johtopäätös

Näiden viiden varoitusmerkin pitäisi auttaa jokaista vanhempaa tunnistamaan, tarvitseeko heidän lapsensa silmälaseja. Mitä mieltä olet listastamme? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa, mitä varoitusmerkkejä varoisit!

Related posts

Kuinka valita täydelliset silmälasit lapsesi kanssa

Conor Dax